Surowy imbir dodaje świeżości i pikantności owocom morza, polepsza smak mdłych potraw i tłustych mięs np. kaczki czy wieprzowiny. Mielony najlepiej nadaje się do potraw słodkich, pierników, ciast, puddingów czy sałatek owocowych. Pasuje też do pieczonych jabłek czy gruszek. Z korzenia możesz zrobić rozgrzewający napar z miodem i cytryną. Doskonały do ciasta marchewkowego.
czwartek, 1 kwietnia 2021
Imbir
Od wieków stosowany jest jako remedium na szereg różnych dolegliwości, m.in. przeziębienie czy bóle żołądka. Spożywanie imbiru skutecznie redukuje też ból mięśni spowodowany wysiłkiem. Jest doskonały w leczenie bolesności stawów i migren, łagodzi nudności. Wspomaga utrzymanie prawidłowego stężenia cholesterolu w krwi.
Surowy imbir dodaje świeżości i pikantności owocom morza, polepsza smak mdłych potraw i tłustych mięs np. kaczki czy wieprzowiny. Mielony najlepiej nadaje się do potraw słodkich, pierników, ciast, puddingów czy sałatek owocowych. Pasuje też do pieczonych jabłek czy gruszek. Z korzenia możesz zrobić rozgrzewający napar z miodem i cytryną. Doskonały do ciasta marchewkowego.
Surowy imbir dodaje świeżości i pikantności owocom morza, polepsza smak mdłych potraw i tłustych mięs np. kaczki czy wieprzowiny. Mielony najlepiej nadaje się do potraw słodkich, pierników, ciast, puddingów czy sałatek owocowych. Pasuje też do pieczonych jabłek czy gruszek. Z korzenia możesz zrobić rozgrzewający napar z miodem i cytryną. Doskonały do ciasta marchewkowego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz